Sivut

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Paluu lapsuuteen

Tein pienen aikamatkan menneisyyteen, ja kappas mitä sieltä löytyikään! Julkaisematon merkintä joka on melkeen pätevä itsessään! Joten ei muutakuin julkaisemaan! Linkit toimivat jos toimivat, sillä en viitsinyt tarkistaa niitä. :'D Kaikki -15 lisätty on kursiivilla, myöskin tämä hieno intro tietenkin! 

(edit. Kaikki elokuvat oli poistettu youtubesta tekijänoikeuksien rikkomisen takia, joten poistinpa linkitkin. Ei sinäänsä yllättävää, mutta harmi vain. Pitänee yrittää etsiä näitä kaunokaisia joskus jostain muualta... Saattaisivat löytyä kotoa VHSältä, mutta onkohan kaiken sen penkomisen arvoista..)


Tein pienen aikamatkan lapsuuteeni kun löysin sattumalta erään youtube kanavan. Kyseisen kanavan sisältö koostuu pääasiallisesti vanhoista venäläisitä piirroselokuvista joista osan olen nähnyt lapsena. No enhän minä ensiksi tiennyt sen sisältävän lapsuuteni lempipiirrettyjä, mutta tumblrissa törmäsin venäläisen Lumikuningattaren (The Snow Queen, 1957) mainokseen (linkki elokuvaan), ilmeisesti vastakaikuna Disneyn tulevalle versiolle ja päätin katsoa sen.

Kyseinen filmi kesti noin tunnin ja tuttu piirrostyyli vei minut heti aikamatkalle lapsuuteen. Elokuvan katsottuani päätin tarkastella kanavan muuta sisältöä ja olin ratketa riemusta kun löysin sieltä tuttuja kuvia. Ei siinä muuta auttanut kuin selata kaikki kanavan tarjonta ja napsautella videoita "Watch later"- listalle. Linkit vievät youtubeen!

Tuhkimo (Cinderella, 1979) (x)
Kaikille tuttu satu varmaankin! Tämän olen joskus pienenä nähnyt ja onkin muuten ensimmäinen Tuhkimo minkä olen varmaan nähnyt! Minulle siis Disneyn Tuhkimo ei ole se Tuhkimo, vaan tämä venäläinen kaunotar. : ) Itse video ei kestä kuin hieman alle 20 minuuttia, ja nykyään prinssi ei ainkaan ole mikään ihannemies, mutta kyllä ne hevoset tässä piirretyssä on jotain aivan mainiota! Käännökset eivät ole mitään huippuluokkaa ja lisänä on vielä venäläistä runoutta, joten kärryillä ei meinaa pysyä jos haluaa lukea tekstit. Mutta kun tarina on tuttu niin voi keskittyä ihastelemaan pukuloistoa (ja sitä ei-niin-komeaa prinssiä)!

Toiveen täyttymys (Fullfilment of a wish, 1957) (x)
Tämän suomenkielistä nimeä en tiedä joten otin vapauden suomentaa sen! : D Aika perus tarina toivomuksista! Kestää melkein puolituntia, ei ole mikään piirrostaiteen mestariteos, mutta aika kultaa muistot! :'D Jotkut hahmot näyttävät kertakaikkiaan etovilta, ja eipä tuo prinsessakaan mikään kauneuden multihuipentuma ole,  mutta puut ovat pirun hienoja!

Kyttyräselkäinen hevonen (The Humpbacked Horse, 1976) (x)
Tämä kyseinen piirretty on ehdottomasti yksi lemppareistani! Heppatyttö mikä heppatyttö! Lempi kommenttini koko sadussa on kun Tsaari huutaa "Löyly karkaa!", tai jotain sinnepäin. En enää tarkalleen muista. Sääli ettei kommentti ole läheskään yhtä hieno venäjäksi! Elokuva kestää hieman päälle tunnin ja se on visuaalisesti sekä juonellisestiehkä yksi parhaimmista. Okei ne hevoset on välillä epärealistia ja joutsenkaulaisia mutta aina ei voi voittaa!

Oli kummallista katsoa tätä kun kiinnitti huomiota eri asioihin kuin pienenä! Nyt pieniä juonipaljastuksia tulossa, maalaamalla ne saa näkyviin!
 - Muutaman hahmon kuolemat yllättivät minut täysin! Okei ne olivat todella hienovaraisesti tehty, mutta en pienenä uhrannut niihin hetkeäkään!
 - Valaalta lähetevät ihmiset! Mihin he menivät? Oliko heillä joku laiva jossain? Ei mitään hajua. :'D

Tulipunainen kukka (The Scarlet Flower, 1952) (x)
Kestää noin 40 minuuttia. Muistuttaa juonellisesti kaunotarta ja hirviötä muutamilla poikkeuksilla. Mutta ei minun mielestä tuo prinssi hirviönäkään ollut ruma. Aika reppana vaan. Ja nyt kaikki saa siis tietää mistä mun avani on.

Tämän blogin olemassaolo saakoon jatkua, mutta päivityksiä ei kannata odotella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti