Sivut

maanantai 29. lokakuuta 2012

Älypuhelimista

Koska olen viimeaikoina itse harkinnut älypuhelimen ostoa, on vain reilua että jaan mietteitäni lukijakuntani kesken.

Aloitin prosessin miettimällä mitä ominaisuuksia haluan puhelimeeni. No hyvä kamera on ehdoton, sillä unohdan aina kamerani matkasta. Lisäksi kapulassa pitää olla tarpeeksi muistia laajaa musiikkikokoelmaani varten ja lisäksi nopeus on aina jees. Myös käyttöjeäjestelmän pitää olla tarpeilleni sopiva.

En pidä windows-puhelimista sillä olen nähnyt Nokian Lumiaa käytössä ja se ei sytytä minua. Joten käyttöjärjestlmän suhteen kävin suuren kamppailun Androidin ja iOSin välillä. Välillä vertailumateriaalia on hankala löytää ja se on usein englanniksi, mutta tässä on mielestäni hyvä vertailu androidin ja iPhonen välillä. Tietenkin androidien akunkestossa on eroja sillä valmistajia on niin paljon.

Nyt viimeaikoina alypuhelinten näytöt ovat kasvaneet ja malliesimerkki järkyttävän kokoisesta näytöstä on Samsungin Galaxy Note. Enemmän se on mielestäni tablet kuin puhelin hurjalla 10,1 tuuman näytöllään. Myöskin Apple suurensi uuden iPhonensa näyttöä, mutta senkin se teki maltillisella puolella tuumalla ja korkeus suunnassa. Mutta minä en mitään jättinäyttöä halua saati tarvitse. Ei sillä onhan se varmasti kiva katsoa videoita isolta näytöltä mutta minulla on tietokone sitä varten.

Lähinnä älypuhelin tulee minulla palvelemaan normaalissa puhelin tehtävässään ja pelastuksena kun eksyn. Tietenkään en voi sanoa ettenkö aikoisi sitä mitenkään muuten hyödyntää, mutta hyss. ;D Se on vain ekstraa!

Loppujen lopuksi oma päätökseni meni Applen puolelle, siitä kun kuulee niin paljon hyvää ja sille on paljon mm. suojakuoria. Myös suhteellisen korkea laatu sai minut puolelleen. Tietenkin hinta on karvainen, mutta vanhoja mallejahan ei kannata ostaa, joten iPhone 5 it is. Kutenkin hankinta jäänee vuoden vaihteen kieppeille kun nykyinen liittymäsopimus loppuu ja kiireisimmät ovat saaneet puhelimensa jo hyvin käyttöön.

En tietenkään halua sanoa etteikö android puhelimet olisi hyvä, mutta näin tälläkertaa! Katotaan asiaa taas sitten joskus hamassa tulevaisuudessa kun uutta kapulaa tarvitsen, silloin tilanne voi ollakkin jo ihan päinvastainen. ;D

2 kommenttia:

  1. Musta taas lumialaisena iPhone alkaa näyttää tosi kömpelöltä ja kauhean sekavalta. Joskus tarvitsisin ruudunkaappaustoimintoa joka iPhonessa on mutta ei Lumiassa mutta eipä muuten ole iPhone ikävä. Tumblr-appikaan ei kuulemma ole täydellinen. Hyvin tumblriin pääsee netinkin kautta xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no ite varmaa käyätn sekä sitä APPia ja sitte nettiä kohan saan sne puhelimen. :D Ja no jokasella oma mieltymyksensä puhelimiin. :D

      Poista